Veelgestelde vragen

01. Hoeveel snijverlies moet ik bijrekenen?

30×30 cm tegels ongeveer 5%

45×45 cm tegels ongeveer 6%

60×60 cm tegels en groter ongeveer 8%

In een badkamer heeft u meer snijverlies nodig namelijk 10 a 12 %.

Het is verstandig om een aantal extra tegels achter de hand te houden voor bijzondere gevallen zoals lekkages etc.

02. Wat moet ik precies doen bij het eerste onderhoud van mijn nieuwe vloer?

Na het voegen raden wij u aan om de vloer een aantal keer te poetsen met warm water en schoonmaak azijn.

03. Tegels laten leggen door RB Tegels?

Wij plaatsen geen tegels. Wel hebben wij goede contacten met verschillende tegelzetters die wij aan u kunnen voorstellen.

04. Kan ik de tegels zelf halen?

Uitteraard kunt u de tegels tijdens openingstijden afhalen aan de Kellenseweg 8 te Tiel.

05. Kan ik een exact tijdstip afspreken voor een levering?

Uw tegels kunnen wij op elke werkdag tussen 8 en 18.00 uur bezorgen. De chauffeur belt u een half uur voor levering op. U kunt ons in de ochtend op de dag van levering de klantenservice bellen voor een tijdsindicatie. Tijdsleveringen doen wij alleen in overleg en uiteraard tegen extra kosten.

06. Wat zijn de bezorgkosten?

Alle bestellingen boven de 50 m2 worden in Nederland gratis bezorgt tenzij het anders vermeld staat op de website en of op de offerte! De bezorgkosten voor bestellingen lager dan 50m2 zijn afhankelijk van de aard en de grootte van de pallets en of dozen. Voor minder dan 50 m2 rekenen wij 70 euro voor 1 pallet binnen Nederland. Voor meer vragen over bezorgkosten kunt u contact opnemen met de klantenservice.

07. Kan ik tegels reserveren?

Een order kan gestockeerd worden voor een periode van 12 maanden mits u een aanbetaling doet van 10% ( totaal bedrag incl. btw). Daarna kan de bestelling langer worden gestockeerd als u het gehele bedrag betaalt.

08. Is het de moeite waard om een lange afstand te rijden voor een bezoek aan RB Tegels in Tiel?

Absoluut, wij ontvangen dagelijks klanten uit heel Nederland.

09. Kan ik overschotten tegels terug geven?

RB tegels stelt zich flexibel op bij het nemen van retour mits de tegels terug kunnen bij de huidige voorraad en tintnummer. Wij nemen binnen 14 dagen retour na ontvangst.

Let op : Voor aankopen via de webshop kunt u gebruik maken van de herroepingsrecht van 14 dagen. U heeft dan de mogelijkheid deze bestelling zonder opgave van redenen binnen 14 dagen te ontbinden. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van de levering door of namens de consument. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen.

Let er wel op dat speciale bestellingen niet retour genomen kunnen worden. U kunt speciale bestellingen alleen in onze fysieke winkel kopen. 

Retourneren van speciale bestellingen aangekocht in de winkel; Speciale bestellingen ( geen voorraadartikelen ) kunt u alleen in onze fysieke winkel bestellen of na een bezoek aan ons showroom achteraf per mail of telefoon bevestigen. Wel kunt u een offerte opvragen via de website voor een prijsindicatie.

Bij aankopen in de fysieke winkel geldt geen herroepingsrecht van 14 dagen voor speciale bestellingen of niet voorraad artikelen.

Speciale bestellingen nemen wij nooit retour.

 

 

 

10. Wat zijn 2e keus tegels?

2e keus tegels hebben gebreken zoals niet maatvast en krom. Ook hebben 2e keus tegels fabricagefouten zoals, puntjes in het glazuur en beschadigingen.

11. Wat zijn 1e keus tegels?

1e keus tegels zijn tegels zonder gebreken. Zij zijn maatvast en recht. 1e keus tegels zijn dus tegels die geen fabricagefouten hebben.

12. Hoe zit het met de garantie op tegels?

Al onze tegels vallen onder fabrieksgarantie. Let er echter wel op dat elke tegel gecontroleerd moet worden op afwijkingen voor plaatsing. Indien een tegel zichtbaar gebrek vertoont mag hij in geen enkel geval geplaatst worden. Nadat de tegels verwerkt zijn nemen wij geen reclameringen aan.

13. Hoe kan ik controleren of de tegels eerste keus zijn?

Op elke verpakking moet choice of cali 1 staan. Sommige tegelzaken verkopen tweede keus tegels zonder dit aan u te vertellen. De omschrijving MS (minder sortering) is bijvoorbeeld een benaming voor 2e keus tegels.

14. Hoe komt het dat de prijzen zo laag zijn?

Onze voornamelijke functie is grossier, hiervan kunt u als particulier profiteren. Wij leveren uitsluitend de mooiste en nieuwste materialen tegen goede kwaliteit.

15. Levert RB tegels uitsluitend eerste keus?

Ja, wij leveren alleen 1e keus tegels aan speciaalzaken en particulieren.